Målarresor

Res med oss

Våra resor går alltid till små genuina byar, där vi har målarmotiv in på knutarna. Vi bor på personliga hotell. På flera resor gör vi spännande utflykter till vingårdar, konstutställningar eller andra lokala sevärdheter. 
Vi erbjuder en helhetslösning med gemensamt resa, boende, kvällsmåltider ingår alltid på våra resor

Vare sig du är nybörjare eller mer erfaren kan du utveckla din inre kreativitet och öka dina färdigheter. Samling på morgonen med dagens tema. Individuell handledning varvas med tips och övningar i olika tekniker. Du väljer själv akvarell, akryl, blyerts eller krita.

Under genomgångarna får du feedback med tips och råd som utvecklar ditt måleri. Parallellt med de viktiga grunderna som komposition, färglära, perspektivlära mm. leder Håkan dig till ett friare och mer spontant måleri.

Vi har av kammarkollegiet ställd resegaranti.

Intresserad av våra målarresor?

Öland - Källa hamn

Följ med oss till norra Öland och bo i sjöbodar i idylliska Källa Hamn. Vi hyr exklusivt alla stugor för vår grupp. Vi upplever Ölandsmotiv och målar himmel och hav, väderkvarnar, bryggor och bodar. Du väljer själv målarteknik.

Du kommer att njuta av dagar fyllda av målning, gemenskap, god mat, bad och härlig natur. Vi bor i stugor. På utsidan enkla sjöbodar, på insidan renoverade med moderna bekvämligheter: trinettkök, kylskåp, WC/dusch, TV, två enkelsängar nere och två sängar på loftet i de större stugorna. De största är hela 40 kvm.

Genomförd 2020, och kan återkomma senare.

Grekland - Hydra

Härliga Hydra, en ö i Egeiska havet, skiljer sig från andra öar i grekiska övärlden. På Hydra är att all motortrafik är förbjuden. Det är ett paradis för den som söker lugn och ro. Alla person- och varutransporter sker med åsna, båttaxi eller dragvagn. Vi målar omgivningarna med fantastiska vyer över hamnen och bergen som omger staden.

Motiven är många: hav och himmel i vackert soldis, båthamnen med fina fyrar, blomsterprydda gränder och charmiga hus. Eller varför inte en fullastad åsna? Vi bor på ett trevligt hotell, endast några hundra meter från hamnen, i enkla men rena fräscha rum.


Restid: Resan inte planerad 2021. Kan återkomma.

Montenegro – Perast

Följ med oss till den lilla charmiga staden Perast, en pärla i Kotorbukten i sydvästra delen av landet. Perast är en inspirerande plats för målning.

Vi målar i huvudsak de fantastiska vyerna med berg och hav, vattenspeglingar, fiskebåtarna, de gamla charmiga gränderna med vackra stentrappor.

Denna resa ger dig också en fridag för eget bruk. Vi disponerar ett stort hus, annex till hotellet, med underbar utsikt över bukten med terrasser och poolområde.

Restid: Preliminärt 2–9 oktober 2021. 
Reslängd:
8 dagar

 

SPANIEN — Zuheros

Måla eller vandra i Andalusien. Här finns möjlighet för par, där en vill måla och en vill vandra. Vårt resmål är en av de vita städerna i bergen norr om Malaga. Zuheros är en av de vackraste byarna i området och ståtar uppe på en klippa i nationalparken. Här har vi naturen tätt inpå med olivodlingar i dalgången. Vi bor och äter på ett familjärt hotell i rena fräscha rum och tas om hand av Antonio med personal.

Gemensam utflykt går till Alhambra i Granada. Njut av lugnet bland fontäner, praktfulla trädgårdar och byggnader.

Vi målar i Zuheros omgivningar med fantastiska vyer, bergsmassiv, olivträden och de vackra gränderna med charmiga vita medelhavshus. En dag gör vi en målarutflykt med cykel.

Vill du veta mer om vandringsgruppen, kontakta oss!
Resan genomförs parallellt med målargruppen. Måla och vandring kan inte kombineras.

Restid: inställd pga coronasituationen 2021. Kan återkomma.
Reslängd:
8 dagar