Målarkurser

Lär dig att målA

Våra kurser ger dig, vare sig du är nybörjare eller mer erfaren, tillfälle att utveckla din inre kreativitet och öka dina färdigheter i teckning och målning. Parallellt med de viktiga grunderna som komposition, färglära, perspektivlära mm, leder Håkan dig till ett friare och mer spontant måleri.
Grupperna är små, 10–12 deltagare på helgkurserna och upp till 14 på utomhusmålning. Under genomgången får du konstruktiv feedback med tips och råd som utvecklar ditt måleri.

Under året kommer vi att hålla 2–3 akvarellkurser lokalt i Nyköping.
Akvarell för nya och mer erfarna målare samt utomhusmålning.

Intresserad av våra målarkurser?

Akvarell Fortsättning

Hos oss kan du gå nybörjarkurs eller fortsättningskurs. Nybörjarkursen är grundläggande, med skiss och akvarellteknik. Du lär dig hur du bygger upp bilden, färglära, olika hjälpmedel i akvarell som maskering med vätska, tape och stearin, blöta och spänna upp papper. Fortsättningskursen vänder sig till lite mer erfarna akvarellmålare. Förutom att vi berör grunderna, arbetar vi med fler akvarelltekniker, olika teman som dramatik i landskapsmålningen, porträttmålning, himmel och hav och färger i vinterlandskapet.

Akvarell fortsättning:
Höstens kurs är 3 dagar vid Hjälmarens strand.

Kurstid: 17-19 oktober 2023
Plats:  Hjälmaregården, Vingåker.

Akvarell Nybörjare

 

Kursen  fokuserar på grunderna i akvarellmålning. Skiss och akvarellteknik går vi igenom. Målar något enklare övningar och arbetar med olika hjälpmedel. 
För dig som är nybörjare och nyfiken på tekniken. Du har kanske målat lite, har målat en annan teknik eller kan  ha med dig lite annan kunskap.

Akvarell nybörjare: Genomförd hösten 2022.

Kurstid: Ej planerad 2023

Mejla ditt intresse, 

UTomhusmålning

Endagskurs. Under en hel dag målar vi vid Femörehuvud, Oxelösund. Kursen har fokus på landskapet runt fyrplatsen, klippor, himmel och hav, fyren och fyrvaktarbostäderna. Du kan själv välja teknik, akvarell, akryl eller krita. Vi arbetar utomhus och individanpassat men med dagens tema. Om vädrets makter inte är med oss, så arbetar vi inomhus.

Kommande endagskurser kan vara på andra platser i Nyköpingstrakten t.ex Stendörrens naturreservat eller Hummelvik.

Kurstid: 13 juni 2023
Plats: Sävö, en ö utanför Trosa i Sörmland.

 

Kurs i Teckning

Att teckna är en viktig grund för allt konstnärligt skapande.
Här får du lära dig grunderna i teckning. Vi tecknar med blyerts, kol och tusch. Under kursen går vi igenom moment som lär dig se motivet, bildkomposition och olika skuggtekniker. Du lär dig även teknik och metodgenomgångar. Individuell handledning får du under pågående arbete. Helgkurs, lördag 10.00 och slutar söndag ca 16.00.

Teckningskurs: 

Kurstid: Genomförd 2023. Kan återkomma 2024.
Plats: Nyköping. 

VI KOMMER TILL ER!

Målar ni tillsammans i en grupp, och behöver ny inspiration?
Vi kommer gärna ut till er och håller kurs!

Vi fokuserar på nybörjar eller fortsättningskurs i akvarell. Vill ni ha teckningskurs går det också bra. Ni använder ert eget material.

Ni står för lämplig lokal och deltagare. Ni väljer antalet deltagare i gruppen. Lämplig gruppstorlek är ca 8–12 personer. Enhetspris gäller för gruppen. Ju fler deltagare desto billigare per person.

Kurstid: 1–2 heldagar beroende på reslängd i Sverige.
Ta kontakt för vidare information och planering.